Av Egil Granum
I Sørkedalen utenfor Oslo møtte elever fra 5.trinn fra Korsvoll skole opp på et plantefelt nær utfartsparkeringen. Her lærte de å plante trær, de deltok på en natursti og gikk på oppdagelsesjakt i skogen. Dagen før hadde de besøk i klasserommet av Tenk Tre - og tydeligvis lært en hel del om skogplanting og hvilken betydning trærne har for miljøet:
– Trærne spiser CO2 og så slipper de ut oksygen. Og når man hogger dem kan man bruke det til alt som man bruker olje til, forteller Lilja Hellum ivrig.
Supernytt
Det var ekstra stas for elevene at Supernytt dukket opp og lagde en tv-reportasje fra skogplantedagen. Reporteren lurte på hvorfor det var viktig å plante trær og elevene viste henne og Supernytt-seerne hvordan det skal gjøres:
– Det var veldig spennende å være med på, jeg har aldri blitt intervjuet før, sier Jesper Hoel.
Klassekompis Trym stueflotten fortsetter: – Det er nytt og spennende og veldig morsomt!
NYPLANTET: Dette treet er circa ett år og skal kanskje stå her i 70 år før det blir hugget.
Over 600 deltok
Men det var ikke bare Korsvoll skole som plantet trær og lærte om en bærkraftig næring. Mer enn 600 femteklassinger var ute i skogen for å gjøre det samme på den nasjonale skogplantedagen.
Elever fra 15 skoler fra Hattfjelldal i Nordland til Kristiansand i sør lærte mer om skogens rolle både for klimaet og den lokale verdiskapingen. Det gjorde de sammen med lærere og fylkesvise representanter fra Skogselskapet.
FAKTA UTE I SKOGEN: Trygve Enger fra Skogselskapet deler av sin kunnskap med elevene fra Korsvoll skole. Foto: Egil Granum.
Vedig viktig med informasjon
Trygve Enger sier det er veldig viktig med slike skogdager der elevene kommer tett på skogen:
– Det at vi lærer dem om skogens mangesidige betydninger er helt vesentlig med tanke på at mange vet lite om skogen, men de har opplevelser og erfaringer som de baserer seg på. Så det å gi de en objektiv og faktabasert informasjon er veldig viktig, sier administrerende direktør i Skogselskapet.